søndag 4. juli 2010

Grillet kveite

Vi kjøpte en kveiteskive på 1,2 kg. Passe til 4 personer, kanskje litt i overkant. Jeg synes å grille i folie fjerner litt av vitsen med å grille så vi valgte å legge hele skiven på grillen på en av ovnsristene for at fisken ikke skulle feste seg i grillen. På forhånd så hadde jeg marinert fisken ca 1 time i hakket rosmarin, sitronzest og olivenolje.

juli 2010 011

Grillen var medium varm og det tok ca 5 minutter på hver side og en liten manøver for å få fisken hel over fra risten til fat.

Sammen med fisken så hadde vi lettkokte asparges som vi også grillet, gibrichesaus og potetmousse a la masterchef hvor potetene var trukket langsomt sammen med laubærblad, timian, hvitløk og sjalottløk.

juli 2010 015

søndag 13. juni 2010

Vegetarlasagne

Etter å ha fått smaken på denne vegetar lasagnen så har vi mistet helt lysten på “vanlig” med kjøttsaus.

IMG_5741

Tomat saus:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 squash i små terninger
  • 1 aubergine i små terninger
  • 1 finhakket løk
  • 2 finhakket hvitløksfedd
  • 1 raspet gulrot
  • 2 laubærblader
  • 1 glass øl
  • 2 ss tomatpuree
  • 1 boks hele hermetiserte tomater.
  • Salt, pepper

Bland inn aubergine terningene med salt sånn at de svetter av seg i ca 15 minutter. Skyll godt av saltet igjen.

Varm oljen og ha i laubær og litt grovkvernet pepper og la det steke i oljen i 30 sekunder. Fres videre løk og hvitløk, squash, aubergin i oljen. Når løken er myk, ha i gulrot og tomat pure. Rør godt rundt og ha i et glass med øl. La det koke inn og ha i de hermetiserte tomatene. La det småkoke til sausen har satt seg. Smak til med salt og pepper.

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • revet muskattnøtt
  • grovkvernet pepper

Smelt smør, visp inn mel og spe i melk og kok opp til det tykner. Ha i revet muskattnøtt ca 1/4 nøtt og pepper.

Til lasagnen:

  • pastaplater
  • revet ost

Lag lasagnen ved å legge et lag med pastaplater, tomatsaus, plater, hvit saus, tomatsaus, plater, hvit saus og revet ost på toppen.

Laks-melba med nykål og stekte gulrøtter

 

juni 2010 003

Skrell og kok noen små gulrøtter til de er møre og avkjøl dem. Før servering kan de varmes i litt smør og honning.

Skjær nykål i strimler og har i en liten kjele med 1 ss smør og 1 dl vann, og damp med lokk på.

Ha laksen over en veldig tynn loffskive og stek først med loffen ned i klaret smør. Når loffen er blitt sprø, snu fisken og stek videre til den er gjennom stekt.

Server gjerne med en rask smørsaus. Kok opp 1/2 dl vann, rør inn noen terninger kaldt smør, visp til den er glatt og ha i finhakket gressløk.