onsdag 7. desember 2011

Sagene torg

Jeg har tenkt til å bruke litt tid på å skrive om butikkene hvor jeg handler også. For meg så er det å finne de beste varene en stor del av gleden av å lage mat. Sagene torg ble jeg kjent med da jeg bodde på Sagene for 10 år siden. Siden da har de stadig vekk forbedret seg og er nok den beste grønnsaksbutikken i byen synes jeg til tross for litt midlertidig uteplass om dagen. Alltid bugnende hyller med god kvalitet i tillegg til å ha en del eksotisk frukt og grønnsaker. Alltid masse friske urter, mye av dem i bunt og ikke potte.


Inne så er det rikt vareutvalg på oljer, hermetikk og syltet på glass.


Innerst så er det en liten disk med fersk feta og oliven


Ellers så er det rikt utvalg av mel, ris, pasta, nøtter og juice.

Prisene er alltid hyggelig, utvalget tyrkisk inspirert og i debatten om matvarekjedene sin prising så ser man at det aller meste her er langt billigere.

Butikken finner du her: http://g.co/maps/fp5rc

tirsdag 6. desember 2011

Waygu "Kobe" biff



Det er med en viss ærefrykt man går i butikken (Fromageriet, Bogstadveien) og bestiller et stykke kobe kjøtt. Formålet var en middag med en kompis og vi var ute etter det perfekte følge til vår hjemmelagde bernaisesaus. Jeg fikk et pent stykke men 200 gram mer enn jeg ba om og til 1600 kroner kiloen var ikke det helt greit. Forsøk nummer 2 var spot on og jeg gikk fornøyd videre. Biffen var tommelfinger tykk stekes i grill panne til den har en fin stekeskorpe på hver side (ca 1-2 min per side).

Bernaisesausen er fra Michel Roux sin fine sausebok, og blogget om før: http://ainaogthomas.blogspot.com/2009/12/bernaise.html

torsdag 1. desember 2011

Strøm torsk med puy linser og grønnsaker

002

Kok opp vann med puy linsene og la det små koke i 20 minutter. Mens det koker så kutt fennikel, gulrot, squash og litt sjalottløk i små biter og ha under lokk med litt smør på medium svak varme til de er møre.

Hell av vannet fra linsene, og fres opp litt finhakket sjalottløk i en gryte. Jeg hadde også litt rester av en italiensk fennikel salamipølse i små biter i gryta. Ha i linsene stek det raskt og hell i 1 dl hvitvin og 1 ts dijon sennep. Legg over torskestykker på linsene på middels varme og ha på lokk til torsken flaker seg.