søndag 11. juli 2010

Fish and chips

Idag var vi ute og fisket en sei og en torsk. Da bestemte vi at av seien skulle vi lage fish and chips til lunsj.

Myken dag 2 127

Vi fileterte seien og delte opp i passende stykker. Lagde en tempuradeig med 100g mel, 50g maisenna, 3 ts bakepulver, 1 egg, 2 dl vann og 1 dl matfløte + litt cayenne. Så dyppet vi fisken i tempura, rullet inn i maisenna med salt og pepper og hadde i varm olje av raps og oliven.

Myken dag 2 129

Til fisken så hadde vi remulade laget av majones med litt karri og hakket sylteagurk, purre, avocado, agurk og potetgull.

Myken dag 2 130

Fersk fritert fisk i solveggen var fantastisk godt!

Myken dag 2 131

Torsk med trøffel

Første dag på Myken og vi fikk 2 fine torsk. Før turen startet så sikret jeg meg den siste sommertrøffel som de hadde på Gutta på haugen og hadde egentlig i tankene å lage denne retten før avreise. Kombinasjonene nyfanget torsk og trøffel ble kjempebra!

Myken 2010 122

Torsken ble preppet et par timer i forveien ved først å ha den i saltlake en halvtime, og så skylle, tørke og snitte i den sånn at skiver av trøffel kunne legges i fileten.

Myken 2010 120 [Filetering]

Myken 2010 104 [Dagens fangst]

I tillegg til en potetmos så lagde jeg en enkel smørsaus ved å koke opp 1 dl vann, hadde i 2 ss finhakket trøffel og vispet i 150 gram kaldt smør i terninger.

Torsken hadde vi i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

Myken 2010 152

søndag 4. juli 2010

Sjøkreps med grønnsakmirepoix

Denne forretten smaker av den kraftige skalldyrssausen og smørdampet grønnsaker som passer godt sammen det delikate krepsehalekjøttet.

juli 2010 040

Egentlig så hadde jeg tenkt å bruke rå sjøkreps og steke halene i skallet i panne, men vi fikk bare tak i kokte. Så jeg tok ut halekjøttet, fjernet innmaten og hakket opp resten av skallet som jeg stekte på sterk varme i litt olje. Når det begynner å lukte kraftigere så har man i 1 ss tomatpuree steker litt videre og tar i et glass med vann. Når det har kokt nesten inn så tar man i 1 dl fløte. Kok videre inn og hell av kraften og hold varm.

Lag mirepoix ved å kutte gulrot,stangselleri og fennikkel i 2mm store terninger, smelt 1ss smør i en liten kjele og stek grønnsakene på svak varme med lokk på i 15 minutter.

Varm krepsehalene litt på grønnsakene og legg på varme tallerkener.

juli 2010 048