onsdag 25. januar 2012

Asiatisk makrellkaker med grønn salat

003

En av de tingene som imponerer meg mest med asiatisk mat er at det ofte er veldig sunt men med masse smak. Denne oppskriften er inspirert av søt og syrlig kombinasjonen som man ofte finner i asiatisk kjøkken.

Lag makrellkaker:

  • 400 g makrellfilet
  • 1 ts ingefær finhakket
  • Eggehvite fra 1 egg
  • 1 hakket vårløk
  • litt finhakket chilli/ 1 ts hot chillisauce
  • 2 ss risvinseddik
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1 dl panko eller 1 dl tørket kokosmasse

Ha alt i en hurtigmikser og kjør det til en farse. Varm opp en nonstick stekepanne. Ta en stor skje med farse og legg i pannen og klem den litt sammen. Stek gyldne på begge sider. Jeg fikk 7-8 fiskekaker ut av denne oppskriften.

Lag en grønn salat

  • 1 liten pakke babyleaf salat (ruccola,feld og røbetblader)
  • 1 fenikkel
  • 1 brokkoli i små buketter
  • 1 neve koriander hakket
  • 2 hakket vårløk

Skjør fenniklen i løvtynne skiver med en mandolin. Kok brokkoli i 2-3 minutter og avkjøl helt i rennende kaldt vann. Bland alt sammen. Andre grønnsaker som agurk og sukkererter passer også bra her.

Lag en sursøt dressing

  • 1 ss honning
  • Saften av 1 lime
  • 4-5 nøtteolje f.eks. valnøtt

Varm opp honningen i en kjele sånn at den blir helt flytende. Bland inn limesaft og oljen. Juster eventuelt med litt risvinseddik hvis du vil ha den mer syrlig. Bland den inn med salaten. En sweet chilli sauce passer også perfekt til disse fiskekakene.

004

Ingen kommentarer: