Jeg kjøpte et kalkunlår på 1,8 kilo fra Stange, og bestemte meg for å behandle den sous vide og bruke aromater for å gi den litt ekstra smak.
Jeg har hverken vakumeringsmaskin (julegaveønske?) eller utstyr med temperaturmåler, men har helt fint klart sous vide før med en stekepose og et digital termometer. Legg kalkunlåret i stekeposen med litt aromater. Da kan kjøttet trekke til seg de gode smakene.
Jeg brukte:
- fedd fra en hel hvitløk
- en hakket selleristang
- en neve koriander
- 5 cm hel kanel
- 4-5 hvite pepperkorn
- halvparten av skallet på en appelsin
Få ut luften av posen ved enten suge det ut så mye du klarer, alternativet er å hente støvsugern. Knyt igjen posen og pass på at den er helt tett.
Fyll en kjele med vann og varm det opp til 65 grader, bruk termometer i gryta. På grunn av størrelsen på gryta og kjøttet så holder temperaturen seg ganske stabil. Jeg klarer å holde meg rundt 63-66 grader hele tiden med plata på 1-2.
La dette stå i ca 3 timer, da skal låret holdet samme kjernetemperatur. Siden jeg forberedte dette dagen i forveien så la jeg kalkunen litt i kaldt vann og så i kjøleskapet over natten. Dagen etter så varmet jeg det i ovnen på 50 grader i god tid i forveien pluss snackset litt kalkun underveis.
Resultatet ble et særdeles mørt og saftig kalkunstykke som jeg serverte med kålrabistappe og broccolisalat med vinaigrette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar