Etter nyinnsprøytet inspirasjon fra 3 nye kokebøker så kom ideen om ovnsbakt laks med grønnsaker i “papillote”.
Del grønnsakene i passe biter og legg dem i fosskokende saltet vann lenge nok til at fargene kommer ordentlig fram og de begynner å bli såvidt møre (blanchering). Ha dem ut av vannet og nedkjøl i isvann. Smelt smør i en panne og stek grønnsakene på medium høy varme for å få litt stekeskorpe.
Legg så et laksestykket (Salma såklart) i bakepapir som er smurt inn med smør. Ha grønnsakene over og brett sammen papiret. Dette stekes i ovn på 250 grader i 7 minutter.
Denne tilberedingen gir veldig god smak på både grønnsakene og fisken. Jeg brukte gulrot,fenikkel, squash, stangselleri og broccoli. Trikset er å få grønnsakene perfekt tilberedt siden de går gjennom 3 varmebehandlinger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar