Jeg kjøpte inn en gåsestek på rundt 4 kilo og begynte å lete rundt etter oppskrifter. Til slutt endte jeg på en tilberedelse som gikk ut på å ha gåsa i sukker/salt lake får å drive ut litt av fettet (sprengt gås). Deretter skal man trekke gåsa i 2 timer i buljong, og til slutt avslutte med å steke i ovn på 200 grader mens man øser over buljongen.
Sukker/salt lake:
- 1 kg sukker
- 500g salt
- 2 kanel stenger
- 3 laubær
- 5 stjerneanis
- 1 ss korianderfrø
- 1 ss hvit pepper
- 2 liter vann
Kok opp og avkjøl
Hell over gåsa i en form eller i en stekepose og la stå over natten
Trekk i en buljong (stor gryte kreves) med hakket gulrot, løk, purre og hvitløk i 2 timer
Sett i ovn på 200 grader i form med buljong og øs over brystene hvert femte minutt. Stek til skinnet er gyldent (ca 30 minutter). Skjær ut brystene og del dem i fingertykke skiver.
Resultatet ble veldig velsmakende kjøtt som passer godt til juletilbehør, eller grønne bønner og en skysaus. Den omstendelige tilberedingen ga masse smak, men det var vanskelig å beholde rosafargen på brystene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar