Etter at jeg har hatt en pose polenta mel stående i skapet lenge så bestemte jeg meg for å teste det ut i en skikkelig vinterrett.
- 150 g polenta mel
- 1 ts salt
- 6 dl kyllingkraft.
Visp polenta melet inn i lunken kraft, med platen på medium varme. Fortsett med vispen til det tykner, sett så ned varmen og fortsett med en tresleiv og la det stå i 20 minutter til. Legg den tykke massen i ca 1 cm tykt lag på ett bakepapir.
Lag andelårene ved å rense av den ytterste delen for kjøtt. Salt og pepper på skinnet og stek det på middelsvarme til skinnet er sprøtt. Legg det i en form med rotgrønnsaker (selleri,gulrot), litt sjalottløk, 1 fedd hvitløk og en bouqet garni. Hell over en halv boks med øl og dekk til med aluminiums folie. La det stå i ovn på 150 grader i 1,5 time.
Stek polentaen i porsjonsstykker i rikelig med smør til de er gyldne på begge sider. Hell av væsken og mos rotgrønnsakene med en stavmikser og server sammen med andelår og stekt polenta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar