torsdag 28. juni 2012

Snickers iskrem

IMG_1506

Det er fantastisk å kjenne smaken av karamell og hvordan kjedelig sukker kan forvandle seg på denne måten ved bruke av varme.

  • 5 dl helmelk
  • 2,5 dl fløte
  • 150 gram sukker
  • 2 ss vann
  • 6 eggeplommer
  • 50 gram lys sirup

(oppskriften er tatt fra boka Iskremfabrikken)

Lag karamellis ved å smelte sukker og vann i en panne til sukkeret er helt flytende, bobler friskt og har en lysebrun farge. Hell over fløte litt og litt for dette koker voldsomt i det varme sukkeret og ha til slutt over melken også.

Lag eggedosis av eggeplommer og sirup og hell over karamellen og la det koke opp til 80 grader. Avkjøl og kjør i iskremmaskin til fast og fin konsistens.

Perfekt sammen med hakket sjokolade og peanutter og vips: Snickersis!

5 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Anonym sa...

Fristet jo veldig med slik is! Men er det mulig å lage den uten ismaskin?

Anonym sa...

Ja, kjøp den i frysedisken.

Thomas Hellstrøm sa...

Takk for at denne ble lagt ut på VG!

Stem også gjerne på denne oppskriften (nummer 65) her: http://www.matbloggsentralen.com/2012/06/ukens-utfordring-iskrem.html

Thomas Hellstrøm sa...

Jeg bruker iskrembolle som man får til kitchenaid. Den fungerer veldig bra så lenge blandigen er kjøleskapskald når man starter å røre.