fredag 3. februar 2012

Ricottaravioli med tomatsaus

Etter å ha vært en ivrig pastamaker en stund så er det lenge siden nå. Derfor var det hyggelig å finne fram pastavalsene til kitchen aiden igjen. En klassisk ravioli med ricotta og basilikum stod for tur.

051

Pastadeig er en enkel oppskrift: 1 egg per 100 gram tipo 00 mel (ekstra fint hvetemel). Jeg brukte 2 egg, 200 g. mel. Elt det sammen til en fin fuktig deig og legg i folie i kjøleskapet en time (har jeg hørt et eller annet sted). Kjør så små biter av deigen gjennom en valse på pastamaskinen på nivå 1. Repeter ca 10 ganger på dette nivået mens du bretter platen for hver gang. Jeg bruker durumhvete til å holde pastaen smidig og ikke bli for klebrig. Kjør så en runde på hvert nivå til du er fornøyd med tykkelsen. Jeg liker det litt tykt og stopper på 5.

046

Når platene er klare så legger du på litt ricotta med et basilikum blad på toppen, pensle med vann rundt og så dekker du over med en ny pastaplate (eller bretter over en som er halveis utfyllt). Klem ut luft og skjær til passende biter. Gjerne med en kakerulle.

Kok opp en kjele med saltet vann. Legg ravioliene forsktig ned og la dem trekke i 2 minutter.

Tomatsaus til denne retten lager jeg uten tomatpuree (som jeg vanligvis bruker) for å få en litt friskere smak. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk på svak varme med rikelig extra virgin olivenolje til det blir litt mørt. Ha i en boks med hermetiserte cherrytomater, litt sukker og salt og la det småputre en time. Bland inn litt ricotta og basilikum til slutt.

Ingen kommentarer: