onsdag 1. juni 2011

Kanin

nice 27.mai 090

Kanin er ganske vanlig å spise i Frankrike og da jeg kjøpte en så ba jeg pent om “sans tete”, uten hodet..

Kjøttet er ganske lyst, nesten som kylling, men med mer smak og finere tekstur. I denne retten så delte jeg opp dyret i biter, lår, rygg i 3-4 biter og forben. Det er også lurt å skjære noen hakk i lårene sånn at de får samme koketid som resten.

Finhakk 2 sjalottløk og brun  det med 100 gram bacon i terninger i et par minutter i en jerngryte. Vend kjøttet i mel,salt og pepper og brun det sammen med baconet. Legg i et par kvister med timian og rosmarin.

Dekk over med kyllingkraft og la det putre på svak varme med lokk til det er mørt. Det tok ca 40 minutter. Avslutt med å ha i 2 dl kremfløte iblandet 2-3 ss dijon sennep og la det stå 10 minutter til det tykner litt.

Tilbehør kan for eksempel være en olje og sitron marinert potetsalat.

nice 27.mai 095

Vintips: vi ville ha hvitvin og valgte en god og fyldig burgund fra Mersault.

Ingen kommentarer: