lørdag 20. mars 2010

Pizza topping

Premieren på Masterchef på tirsdag ble til en pizzakveld med venner. Lagde litt større pizza deig enn vanlig (nok til 4 store pizza) .

  • 700 g hvetemel
  • 200 g durumhvete
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 1 pose tørrgjær

Etter Schakenda boken kom i hus så elter jeg alltid 3 ganger så mye som før i kjøkkenmasking, og det gjorde deigen veldig fin.

Vanlig pizzasaus med 6-7 sjalottløk, 2 fedd hvitløk. Fres i olje og ha i 2-3 ss tomatpuree og 2 laubærblad. Ha i 3 bokser hele hermetiske tomater og la det koke inn. Avslutt med 100 g sorte oliven som er klemt ut saften av og hakket.

Toppingen (ha på etter at pizzaen er stekt) var bufalamozzarella med finhakket grønn og rød chilli.

mars 2010 011 

 

Og tynne skiver parmaskinke

mars 2010 009

I tillegg stekte squash skiver og ruccola med ristet pinjekjerner.

Ingen kommentarer: