lørdag 20. mars 2010

Boeuf Bourgignon

Etter å ha sett Julia og Julie på DVD forrige helg så brukte vi søndagen til å lage boeuf bourgignon. Hadde glemt å kjøpe inn rødvin men hadde en halv flaske med beujolais som hadde stått litt for lenge i kjøleskapet, men perfekt til denne retten.
Kjøttet vi brukte var 800g høyrygg, trimmet og i terninger. I tillegg så brukes det bacon og baconfett til bruning i denne retten.
mars 2010 001

Detaljert oppskrift finner du her: http://abcnews.go.com/GMA/recipe?id=8222804

Hemmeligheten til det møre kjøttet ser ut til å ligge i at det småputrer i en jernkjele med lokk inne i ovnen sånn at det blir jevn varme over lang tid. Det ble veldig bra. Vi halverte oppskriften, og kjøttet var mørt etter å ha putret i litt under 2 timer, ikke 2,5 timer som det stod i oppskriften.
mars 2010 008

Ingen kommentarer: