søndag 4. april 2010

Spania del 3 - Dorado

En av rettene vi virkelig hadde gledet oss til å lage i Spania var hel middelhavsfisk bakt i ovn. Vi kjøpte 4 Dorado a ca 400 gram. Fisken fylte vi med sjalottløk, persille, smør og sitronskive.

Spania 2010 161

Etter 15 minutter i ovnen på 200 grader så løsnet skinnet fra fisken og kjøttet fra beinet.

Spania 2010 171

Sammen med fisken så hadde vi grillet grønnsaker og spinat.

Spania 2010 172

Fisken ble veldig saftig og kan minne litt om kveite i tekstur. I Spania kostet denne fisken 2,5 EUR.

Spania del 2 - Tapas

Tapas forretter som vi prøvde ut i spania var små sandskjell (Coquina) som vi skylte i rennende vann. Stekte lett finhakket hvitløk i olivenolje og kokte opp et glass med hvitvin i hvitløken. Hadde i skjellene i den kokende vinen til de åpnet seg (ca 4 minutter). Skjellene trakk til seg den aromtiske hvitløksoljen og vi spiste dem rett ut av skjellene som fingermat.

Spania 2010 167

En annen tapasrett var hermetiserte artiskokker som vi tørket av hadde over god olivenolje, litt sitron og flaksalt.

Spania 2010 166

Hjertesalat skjærte vi i båter, dusjet med sherrybalsamico, og hadde over finhakkethvitløk som såvidt hadde fått litt farge av å bli stekt i extra virgin olivenolje på svak varme.

Spania 2010 168 

Vi testet også ut hermetisert blekksprut med olivenolje og sitron.

Spania 2010 169

tirsdag 30. mars 2010

Spania del 1

Madrid ble en perfekt start på påskeferien. Noen timer med sightseeing og en enkel men super bocadillos med fritert calamaris.






Så kjørte vi til Granada. Igår hadde vi tapaslunsj på utecafe favoritten Las Titas. Svinefilet med roquefort, ansjos i vineddik, jamon Iberico og paella med lam.




Idag så har vi spist artiskokk med skinke og hjerteskjell til tapas.






Til middag så handlet vi inn fra bugnende fiskefisk på carrfouren og lagde uer filet med grønne bønner, potetbåter og saus av fiskekraft.