Tandoori kyliing skal vel strengt tatt lages i en tandoor ovn, men litt av poenget med denne oppskriften er at kyllingen skal marineres over natten og stekes i en varm ovn. Som med all indisk mat så ser ingrediens lista litt lang ut, men dette er krydder som fint kan gjenbrukes i andre retter. F.eks. denne: http://ainaogthomas.blogspot.com/2008/10/lage-indisk-mat-krever-et-rikt-utvalg.html
Lag marinade ved å blande sammen disse ingrediensene:
- 3 revet hvitløksfedd
- 2 cm revet ingefær
- 4 ss olje
- 2 ss sitronsaft
- 3 ts garam masala
- 1 ts salt
- 1/4 ts chillipulver
- 1 ts tørket bukkerhornskløver
- 1 ts knust korianderfrø
- litt finhakket frisk koriander
- 5 dl yogurth naturell
Ta av skinnet på 4 kyllinglår og lag noen dype kutt i kjøttet. Legg i en plastpose og hell over marinaden og la det stå i kjøleskap til neste dag.
Ta kyllinglårene ut av marinaden og legg dem i en form i ovn på 225 grader og stek 15 minutter på hver side. Avslutt med litt grill hvis de ikke har fått en gyllen overflate.
Skyll risen, beregn 1 dl basmati ris per person. Fres litt krydder i olje. F.eks. 1 grønn kardemomme, litt hel kanel, 1 ts spisskumin og 1 ts gurkemeie. La de ligge i ca 1 minutt og ha i vann (dobbel mengde ift risen), kok opp og ha i risen og kok forsiktig med lokk på til vannet er borte.
Lag raita ved å raspe en gulrot og finhakk en neve koriander og bland sammen med 2 ts garam masala og 2-3 dl yogurt naturell eller kefir.
Pynt risen med litt ristet mandelflak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar