onsdag 19. november 2008

Moule frites – med ovnsbakte poteter og hjemmelaget majones


(Til 2)

1 nett med blåskjell (ca 1 kilo)
2 sjalottløk
2 ts olivenolje
2 dl tørr hvit vin
---
4 store poteter
2 fedd hvitløk
Matolje
Salt og pepper
---
1 eggeplomme (romtemperert)
1 ts dijon sennep
1 dl druekjerneolje

Rens blåskjellene, skrubb bort belegg på skjellene og fjern skjegget som henger ut langs siden. Kast de som virker slappe og ikke vil lukke seg når man klemmer dem sammen (eller lukter vondt).
Stek potetene på 200 grader i 30 minutter sammen med knuste hvitløks fedd, tilsett oljen etter ca 15 minutter. Lag majones ved å vispe inn dijon sennep i eggeplommen og deretter tilsette oljen i en tynn stråle mens man visper. Fres finhakket sjalottløk i oljen og tilsett hvitvinen etter 1 minutt. La det koke opp og tilsett blåskjellene og kok med lokk på i 2-3 minutter, til skjellene har åpnet seg.

Ingen kommentarer: