onsdag 1. september 2010

Linsesuppe med kantareller og parmesan

Denne oppskriften er også hentet fra Maison Mat & Vin og er et godt eksempel på hvor enkelt det er å lage en suppe og hvor godt det blir av bare enkle ingredienser.

Fres et par sjalottløk, 2 hviløksfedd og 1 laubærblad i olje. Ha i 100g røde linser i løken i 30 sekunder før en boks hakkete tomater og til slutt 7 dl kyllingbuljong. Man kan gjerne ha i litt frisk koriander før servering. I tillegg så hadde vi ristet kantareller, krutonger og revet parmesan over suppen.

Suppe 002

tirsdag 31. august 2010

Thai fiskekaker

Etter oppskrift i Maison Mat & Vin (september) skulle vi  lage fiskekaker med currypaste. Dessverre så var seien vi hadde kjøpt fra Mega brun, slapp og luktet ikke så godt. Vi gikk tilbake og fikk byttet den i en friskere torskefileet av en forståelsesfull fiskediskansvarlig. 

Fiskekaker er raskt å lage. Legg fisk, eggehvite, fersk koriander, rød currypaste, sitronsaft, fiskesaus i en hurtigmikser å kjør alt sammen til en jevn masse. Ta en stor skje og legg fiskefarsen rett i varm panne med litt smør i.

fiskekaker 004

Sauseforslaget fra bladet var peanøttsaus og vi tok bare en ferdigvariant fra bluedragon som var ganske nedtur, men fiskekakene smakte veldig godt.

mandag 30. august 2010

Ukesmeny - uke 35

Vi er igang med ukesmeny igjen og denne uken planlegger vi dette:

Tirsdag: asiatiske fiskekaker ( fra siste Maison Mat & Vin)
Onsdag: linsesuppe med sopp (samme blad)
Torsdag: salma sushi
Fredag: chili con carne (fra bagateller for livsnytere)