lørdag 22. oktober 2011

Reke bruschetta




Jeg kom over noen veldig lovende ferske reker på Laksen (Sagene). For å gi dem litt høstpreg så lagde vi en deilig forrett med grillet landbrød, med god olivenolje på, et lag med avocado, reker og nykvernet pepper på toppen.

Kylling med chorizo

Denne retten er enkel å lage, inspirert fra en Nigella bok og perfekt en høstdag man ikke har lyst til å bruke så mye tid på kjøkkenet og bare vil ha "TV-dinner".



Del kyllinglår i 2 og legg det i en form med poteter, litt persillerot i biter og chorizo picante i biter. Her har jeg brukt 4 kyllinglår og en pakke a 300 gram med chorizo. Velg den chorizoen som er helt myk. Sett i ovn i 40 minutter på 200 grader.

lørdag 8. oktober 2011

Festaften – Krug Grand Cuvee

Vi hadde en flaske champagne Krug Grand Cuvee spart til en spesiell anledning og nå var tiden for å drikke den.

009 

For å matche vinen så lagde vi noen av våre kjente småretter som passer til champagne for å finne ut hva som ble best.

021

 

Østers naturell:

Åpne østersen med en egnet kniv ved å stikke inn helt bakerst på skjellet og “jekk” opp lokket. Pass på å fjerne rester av skallet og se til å løsne innmaten fra muskelen. Hold kaldt til de skal spises.

017

Toast:

Vi lagde 2 typer toast, en med foie gras og da valgte vi en mousse variant som ikke er like skarp som hermetisert foie gras. Den andre varianten er en klassiker med rogn, rømme og finhakket gressløk.

020

Parmesanchips:

Dette har vi blogget om før: http://ainaogthomas.blogspot.com/2011/03/parmesanchips-med-ostekrem.html og kommer opprinnelig fra Thomas Kellers’ French Laundry cookbook.

015

Champagnen viste forskjellige karakter med de forskjellige rettene. Vi kom fram til at vi synes det var best med litt kraftig mat som foie gras og parmesanchips som matchet bra syren i vinen og fikk fram undertonene av tørket frukt og eple. Forventingene til vinen var store og det er ikke ofte vi drikker en så elegant Champagne. Boblene var perlende, syren og fatet var perfekt integrert, men den manglet litt på smaksbombene som vi håpet på og tror kanskje den hadde vært enda bedre etter et par år i flasken.