lørdag 8. oktober 2011

Laks på potetkaker

008

Denne oppskriften fant vi i siste nummer av Maison mat &vin. Potetkakene lages ved å finraspe 4 poteter og bland sammen med 2 finhakket sjalottløk 1 dl fløte og salt & pepper. Klem vannet ut av potetraspet før du blander sammen. Stek i grill panne (det er ganske bløtt så det renner litt ut). 

005

Ta en laksefilet og bland sammen med 2 flådde tomater (bare kjøttet og ikke kjernen) litt vårløk og 1 ss olivenolje. Lag også en sitronsaus ved piske 1 dl fløte bland med saften av en sitron. Legg sitronsaus på og laksesalaten på lune potetkaker.

004

torsdag 6. oktober 2011

Pasta bolognese

Har lenge hatt en pasta bolognese som favoritt når det kommer til “komfort” mat men er jo ikke noe fan av kjøttdeig så da tenkte jeg å prøve å lage en saus med okse høyrygg i små terninger.

 

080

Ingredienser:

  • 800-900 gram Okse høyrygg
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 50 g tomatpuree
  • 0,5 l øl
  • 3 laubærblad

Skjær kjøttet i så små terninger som du klarer. Bruk en jerngryte og brun det først og ha i finhakket løk og hvitløk sammen med kjøttet. La det det steke videre på middels sterk varme til løken er blank. Ha i tomatpureen og raspet gulrøtter og bland godt. Slå over ølen og ha i laubær. La dette putre videre på lav varme til kjøttet er mørt og væsken kokt inn (ca 1 time).

Dette går fint å fryse ned også. Bildet er fra opptint mat.

søndag 4. september 2011

Crab cakes

Krabbekaker har egentlig vært lenge på listen over ting jeg har lyst til å lage og kan enkelt lages ved å kjøpe inn 2 skjell med ferdigrenset krabbe.

010

Bland krabbekjøttet sammen med Panko og hvetemel, rør det sammen. Ha i jalapeno, koriander, risvinseddik, vårløk og pakk godt sammen i bollen og la det stå 1 time i kjøleskap for at saften skal trekke inn i brødet.

Varm en panne helt dekket med olje og bruke en skje til å forme ut en kule fra bollen og press den sammen i panna. Stek ca 1 minutt på hver side og legg på tørke papir. Jeg satte dem litt inn i ovnen på 150 grader (ca 10 minutter for at de skulle holde seg varme før servering).

  • 250 g krabbekjøtt
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss Panko (brødsmuler)
  • 1 ss finhakket jalapeno
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1 finhakket vårløk
  • 1 ts risvinseddik
  • 1 lime

Server med avodado og vårløk, klem litt limesaft. En perfekt snack!