onsdag 1. juni 2011

Kanin

nice 27.mai 090

Kanin er ganske vanlig å spise i Frankrike og da jeg kjøpte en så ba jeg pent om “sans tete”, uten hodet..

Kjøttet er ganske lyst, nesten som kylling, men med mer smak og finere tekstur. I denne retten så delte jeg opp dyret i biter, lår, rygg i 3-4 biter og forben. Det er også lurt å skjære noen hakk i lårene sånn at de får samme koketid som resten.

Finhakk 2 sjalottløk og brun  det med 100 gram bacon i terninger i et par minutter i en jerngryte. Vend kjøttet i mel,salt og pepper og brun det sammen med baconet. Legg i et par kvister med timian og rosmarin.

Dekk over med kyllingkraft og la det putre på svak varme med lokk til det er mørt. Det tok ca 40 minutter. Avslutt med å ha i 2 dl kremfløte iblandet 2-3 ss dijon sennep og la det stå 10 minutter til det tykner litt.

Tilbehør kan for eksempel være en olje og sitron marinert potetsalat.

nice 27.mai 095

Vintips: vi ville ha hvitvin og valgte en god og fyldig burgund fra Mersault.

Østers takeaway

nice 27.mai 081

I Nice er det flere sjømatrestauranter hvor man stiller ut alt man på isfat utenfor restauranten. Det beste er at noen av de også gjør takeaway. Sånn her ser det ut når man bestiller 24 østers og litt reker. Ferdig åpnet og klart på ca 5 minutter. De gutta her er proffe på å åpne østers! Bare litt lirking i skallet så er det gjort.