søndag 24. april 2011

Strøm torsk med gnocci, tapenade og asparges

Så i butikken at nå har man også kommet med loins a la salma for torsk som går under navnet Strøm. Har egentlig ventet på dette produktet og synes definitivt at det slår det jeg kan finne i fiskedisken hos matbutikkene. Fint hvitt kjøtt, god konsistens og smak. I tillegg veldig enkelt å tilberede.

24 april 2011 029

Torsken saltet jeg lett og stekte i smør i panne.

Asparges: Skrell grønn aspares og knekk av den nederste delen, og kok i 2-3 minutter.

Tapenade: ha i en neve svarte oliven i en stavmikserbolle sammen med noen biter fast ost (pecorino), saften av en halv sitron, litt hakket gressløk. Kjør mikseren og spe på med god olivenolje til tapenaden blir bløt og fast.

Gnocci: Kok 4-5 store mandelpoteter, og mos dem. Ha i 1 egg og spe på med hvetemel (tipo 00) til det blir en fast men luftig deig. Rull ut i tynne pølser, del den i biter og lag mønster med en gaffel. Kok gnocci bitene i 3-4 minutter.

Kylling fajitas med salsa og guacemole

Tredje blogginlegget om kylling, men det er bare en tilfeldighet. Oppdaget at jeg ikke har laget et innlegg om fredagsfavoritten fajitas. Å lage texmex er ganske enkelt uten å bruke pose.

24 april 2011 028

Lag først en kyllingmarinade. Bland sammen

  • 1 ss hakket jalapeno
  • 2 ss Worchestersauce
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 dl solsikkeolje
  • litt finhakket koriander

Legg kyllingen i dette i en mens du lager det andre (ca halvtime)

Guacemole, bland sammen

  • 2 spisemodne avocado
  • saften av 1 lime
  • finhakket koriander
  • 1 ss worchestersause

Tomatsalsa, gjør det samme og bland sammen

  • 3-4 skållede tomater (eventuelt en boks hele tomater) hakket i grove biter
  • 1 ts finhakket jalapeno
  • finhakket koriander
  • 1 ss worchestersauce

Hell av marinaden fra kyllingen og stek dem i panne (eller legg på folie og under grillen i ovnen). Stek også litt paprika og/eller squash i strimler i varm olje. Tortilla lefsene har jeg ennå ikke fått meg til å lage selv ennå, men det blir neste gang!

Kyllingrisotto med vårtrøffel

Trøffel kommer i mange varianter og på våren så er de milde og man får tak i en liten en til under 100-lappen. Det setter jo en ekstravagant spiss på måltidet.

24 april 2011 025

Lag risotto ved å frese litt sjalottløk  og hvitløk i olje og tilsett 2 dl arborio ris som du steker 1 minutt sammen med løken. Ha i 2 dl hvitvin og la det koke inn. Spe på med kyllingkraft (jeg hadde i gåsekraft igjen fra jul som jeg brukte og ga litt kraftigere smak). Fortsett å spe på til risen er kokt. Ca 15 minutter og 6-7 dl kraft.

Til risottoen så hadde jeg i litt hakket trøffel sammen med risen før jeg spedde i kraft, og la skiver over retten til slutt. Kyillingbrystene fra Holte stekte jeg i panne med et knust hvitløksfedd og litt smør.

søndag 3. april 2011

Tandoori kylling med ris og raita

Tandoori kyliing skal vel strengt tatt lages i en tandoor ovn, men litt av poenget med denne oppskriften er at kyllingen skal marineres over natten og stekes i en varm ovn. Som med all indisk mat så ser ingrediens lista litt lang ut, men dette er krydder som fint kan gjenbrukes i andre retter. F.eks. denne: http://ainaogthomas.blogspot.com/2008/10/lage-indisk-mat-krever-et-rikt-utvalg.html

 

3.april 2011 010

 

Lag marinade ved å blande sammen disse ingrediensene:

  • 3 revet hvitløksfedd
  • 2 cm revet ingefær
  • 4 ss olje
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts chillipulver
  • 1 ts tørket bukkerhornskløver
  • 1 ts knust korianderfrø
  • litt finhakket frisk koriander
  • 5 dl yogurth naturell

Ta av skinnet på 4 kyllinglår og lag noen dype kutt i kjøttet. Legg i en plastpose og hell over marinaden og la det stå i kjøleskap til neste dag.

Ta kyllinglårene ut av marinaden og legg dem i en form i ovn på 225 grader og stek 15 minutter på hver side. Avslutt med litt grill hvis de ikke har fått en gyllen overflate.

Skyll risen, beregn 1 dl basmati ris per person. Fres litt krydder i olje. F.eks. 1 grønn kardemomme, litt hel kanel, 1 ts spisskumin og 1 ts gurkemeie. La de ligge i ca 1 minutt og ha i vann (dobbel mengde ift risen), kok opp og ha i risen og kok forsiktig med lokk på til vannet er borte.

Lag raita ved å raspe en gulrot og finhakk en neve koriander og bland sammen med 2 ts garam masala og 2-3 dl yogurt naturell eller kefir.

Pynt risen med litt ristet mandelflak.