søndag 13. juni 2010

Vegetarlasagne

Etter å ha fått smaken på denne vegetar lasagnen så har vi mistet helt lysten på “vanlig” med kjøttsaus.

IMG_5741

Tomat saus:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 squash i små terninger
  • 1 aubergine i små terninger
  • 1 finhakket løk
  • 2 finhakket hvitløksfedd
  • 1 raspet gulrot
  • 2 laubærblader
  • 1 glass øl
  • 2 ss tomatpuree
  • 1 boks hele hermetiserte tomater.
  • Salt, pepper

Bland inn aubergine terningene med salt sånn at de svetter av seg i ca 15 minutter. Skyll godt av saltet igjen.

Varm oljen og ha i laubær og litt grovkvernet pepper og la det steke i oljen i 30 sekunder. Fres videre løk og hvitløk, squash, aubergin i oljen. Når løken er myk, ha i gulrot og tomat pure. Rør godt rundt og ha i et glass med øl. La det koke inn og ha i de hermetiserte tomatene. La det småkoke til sausen har satt seg. Smak til med salt og pepper.

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • revet muskattnøtt
  • grovkvernet pepper

Smelt smør, visp inn mel og spe i melk og kok opp til det tykner. Ha i revet muskattnøtt ca 1/4 nøtt og pepper.

Til lasagnen:

  • pastaplater
  • revet ost

Lag lasagnen ved å legge et lag med pastaplater, tomatsaus, plater, hvit saus, tomatsaus, plater, hvit saus og revet ost på toppen.

Laks-melba med nykål og stekte gulrøtter

 

juni 2010 003

Skrell og kok noen små gulrøtter til de er møre og avkjøl dem. Før servering kan de varmes i litt smør og honning.

Skjær nykål i strimler og har i en liten kjele med 1 ss smør og 1 dl vann, og damp med lokk på.

Ha laksen over en veldig tynn loffskive og stek først med loffen ned i klaret smør. Når loffen er blitt sprø, snu fisken og stek videre til den er gjennom stekt.

Server gjerne med en rask smørsaus. Kok opp 1/2 dl vann, rør inn noen terninger kaldt smør, visp til den er glatt og ha i finhakket gressløk.

Risotto med scampi

Lag risotto ved å frese finhakket løk og hvitløk i olje i en gryte. Ha i 2 dl ris og stek blankt sammen med løken. Kok inn 2 dl hvitvin i risen, og spe deretter med kraft (kylling i dette tilfelle) til risen er mør( ca 8 dl/16 minutter) Midtveis i kokingen kan man ha i gulrot i små terninger. Mot slutten så har man i rå scampi uten skall, frosne erter. Smelt også inn 1 ss smør og 1 dl revet parmesan.

juni 2010 004