mandag 24. mai 2010

Minestrone suppe

Her er en variant på Italiensk Minestronesuppe som er basert på en Jamie oppskrift.

Fres en 1 finhakket rødløk, 3 skiver bacon (i små biter), 2 hvitløks fedd i tynne skiver, 1 gulrot i biter i 5 minutter, ha i en halv squash i tynne skiver og stek til squashen er myk.

Ha i en neve grovhakket persille, ferske erter, en halv boks hermetiserte tomater og en halv nykål i biter + 1 laubærblad. Hell over 1 liter grønnsakskraft. Kok opp og ha i 2 never pasta og la det koke til pastaen er ferdig. Til slutt kan man ha i litt strimlet Raddichio salat. Server med en sprøstekt bacon skive og godt brød.

Mai 2010 009

tirsdag 18. mai 2010

Spagetti med tomatsaus

Etter å ha sett serien med Nadia som skal lage mat for en "mystery guest" så fikk jeg veldig lyst til å lage spagettiretten fra den fantastiske restauranten i Amalfi. Det er en veldig enkel rett så hemmeligheten er å bruke de absolutt beste råvarene som er å få tak i og koke spagettien al dente.



Jeg varmet opp olivenolje i en sautepanne og surret hakket sjalottløk, hvitløk og chilli. Så hadde jeg i 4 hakket tomater med skallet på og 10-12 blader med basilikum. Sausen er klar når tomatene har gitt fra seg væske og sausen er mer tykk enn vannete. Ha i nykokt spagetti og rull de sammen og server sammen med parmesan og flaksalt.

onsdag 5. mai 2010

Fiskekaker

Jeg har aldri laget fiskekaker før men det viste seg å være ganske lett og raskt så lenge man har en food processor.

Ha i ca 500 g fisk i biter sammen med 2 ts salt. Kjør det til det blir en jevn masse, så ta i en halv løk, 1 ss potetmel og gressløk. Avslutt med å spe i 1,5 dl melk mens du kjører maskinen. Formen farsen i passe biter og stek i panne med smør og knust hvitløk.




Fiskekakene ble friske og gode i konsistensen, men jeg savnet litt mer spice. Neste gang blir det med hvitløk og mer urter i tillegg!

mandag 3. mai 2010

Risotto med asparges og erter

Fikk vårfølelse da jeg så asparges og ferske petit pois i grønnsaksbutikken. Tok og delte nederste delen av skrelte asparges i biter og hadde i risottoen 3 minutter før den var ferdig. I tillegg så grillet jeg noen aubergine skiver med olje og salt.