tirsdag 26. mai 2009

Kylling i tomat og løk
















Lagde kylling idag som jeg fant i jamie magazine og på jamieoliver.com med noen modifikasjoner..

6 kyllinglår
hvetemel
en boks med hele tomater (ca 400 gram)
1 ss tomatpurée
5 medium løk(1 i tynne skiver og 4 i båter)
4 fedd hvitløk i tynne skiver
1 kanelstang
3 laubærblad
5 hele nellik
1 ss tørket oregano
3 dl rødvin
solsikkeolje


Dekk bunnen i en støpejernsgryte med olje og fres løken og hvitløken i ca 5 minutter. Ta skinnet av kyllinglårene og lag noen dype kutt i kjøttet og vend dem i hvetemel. Ta ut løken av gryta, brun kyllingen i ca 5 minutter. Ha i løken igjen, sammen med tomatene, tomatpuree, kanelstang,nellik,laubær og oregano. La det små koke i 10 minutter, og tilsett rødvinen. La det småputre i ca 50 minutter.

søndag 24. mai 2009

Ravioli







Lagde ravioli idag, hadde gresskar fyll til overs fra igår og en halv boks ricotta.



Pasta:
150g Tipo 00 hvetemel
50g Durumhvete
1/2 ts salt
2 egg

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin og bland sammen med en grind. La deigen hvile i kjøleskap minimum 30 min.

Gresskarfyll
1 flaskegresskar
1ts knust korianderfrø
1ts knust fennikelfrø
en kvist rosmarin
salt,pepper og olivenolje
1/2 sitron

Del flaskegresskar i 2 og ta ut frøene. Del deretter i 8 biter på langs. Smør det inn med krydderene, litt oliven olje og sett i ovn på 180 i 50 minutter. Når de er gjennommøre så skjær av det ytterste skallet og legg gresskar kjøttet i en liten bolle og mos lett med en gaffel, skvis ut en halv sitron og ha på litt olivenolje.


Ricotta fyll:
1/2 boks ricotta
litt Basilikum

Lag ravioli ved å kjevle ut pastaen med en pasta maskin til nivå 6. lag 2 og 2 plater og legg fyll på den ene og dekk over med den andre, klem ut luft og skjær dem til.

lørdag 23. mai 2009

Comté og hvitvin


Idag spiser vi Comté ost som vi fikk Magnus og Merete og drikker en Chablis til som vi leste om at skulle passe. Det smakte så godt at vi ble enige om at det var på tide å blogge litt igjen. Håper det kommer litt mer mat oppskrifter fra oss snart!